ISPARTA / ŞARKIKARAAĞAÇ - Çarıksaraylar Şehit Bekir Aksöz Ortaokulu

Ara

Okulumuz öğrencileri İlçemizde sergilenen Çanakkale Gezici Sergisi´ne katılmıştır.

Ara

Okulumzda tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımları ile Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı.

Ara

Yerli Malı haftası, her yıl okullarda kutlanan etkinlikler arasında yer almaktadır. Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak isteyen Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılından sonras ise bu etkinliğin adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Ekonomik anlamda büyümenin formülü, tutumlu olmak ve yerli malı kullanmaktır. Tüm vatandaşlarımızın, ‘Tutum Yatırım ve Türk Malı Haftası’nı kutlar, sağlık ve esenlikler dileriz.

Ara

Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Okulda Diyabet Eğitimi programı kapsamında okulumuz öğretmenleri çalışma yapmıştır.

Ara

Beden Eğitimi dersinde İsmail ÇEVİK öğretmenimiz gözetiminde öğrencilerimiz spor yaptı.

Ara

20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor.

Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Çocukların yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gereğinden yola çıkan BM, bu sözleşme ile çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiş ve taraf devletleri 54 maddeden oluşan sözleşme maddeleri gereğince kendi iç hukuklarında değişim yapmaya zorlamıştır.

Toplam 193 ülke tarafından imzalanan sözleşme en fazla sayıda ülke tarafından imzalanan ve en kısa zamanda yürürlüğe giren uluslararası belge olma özelliğine sahiptir. Cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması ilkeleri üzerine kurulan sözleşme, uluslararası platformda mutabakata varılmış, değiştirilmesi mümkün olmayan standartları ve yükümlülükleri içermektedir. Onaylayan devletlerin kendi iç hukuklarında gerçekleştirecekleri düzenleme ve değişimleri kontrol etmek ve her beş yılda bir bu değişiklikleri yayımlamak için BM tarafından bir Çocuk Hakları Komitesi de oluşturulmuştur.

Kas

Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Okulda Diyabet Eğitimi programı kapsamında okulumuz öğretmenleri çalışmalarını sürdürmektedir.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü programımız gerçekleştirildi. Programımıza Şehit Kenan Çaylı Anaokulu´ da katıldı. Şehit Kenan Çaylı Anaokulu öğrencileri programımızda hazırladıklar gösterileri sergilediler. ,

24 Kasım Öğretmenler Günü Programımıza Katılımlarından dolayı Şehit Kenan Çaylı Anaokulu Öğrenci ve Öğretmenlerine Teşekkür Ederiz. Ayrıca Tüm Öğretmenlerimizi bu özel gününde unutmayarak hediye gönderen Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan TURHAN´a Teşekkür ederiz.

Kas

Mevlid-i Nebi Haftası Kutlandı.

Kas

8/A Sınıfı Sınıf Rehber Öğretmenleri Mustafa ÖNGÜL rehberliğinde kendiş fidanlarını dikmişlerdir. Ekip Çalışması ve takım olma bilinci kazandırma açısından öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında öğrencilerimize sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam ilkesini kazandırmak için Beden Eğitimi Öğretmenimiz İsmail ÇEVİK gözetiminde sabah sporu etkinliği gerçekleştirmiştir.

Kas

10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü Törenimiz 10 Kasım 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilmiştir.

Kas

Şarkikaraağaç Atatürk Ortaokulu´nda düzenlenen İlçe Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimlerine Okul Öğrenci Meclis Başkanı Ali Osman ÖZCAN jüri görevini yerine getirmek ve oy kullanmak için katılmıştır.

Kas

Birlikte Büyüyoruz Ormanı´na Fidan Dikimini öğrenci, öğretmen ve Çarıksaraylar Belediye Başkanı ÖZCAN TURHAN´ın katılımlarıyla gerçekleştirdik.

Kas

Okul Meclisi Başkanlık Seçimlerini 8 aday arasından 7/B sınıfı Ali Osman ÖZCAN isimli öğrencimiz kazanmıştır.