Ülkemiz genelinde eğitim kurumlarının açılmasıyla beraber bilinçsiz tüketim sonucu
gıda kaynaklı hastalıklarda artış olabileceği göz önüne alınarak; özellikle okullarda belirli
dönemlerde düzenlenen kermes, yerli malı haftası vb. organizasyonlarda veliler tarafından ev
ortamında hazırlanan yiyeceklerin uygun olmayan, sağlıksız koşullarda öğrencilere ve/veya
diğer tüketicilere sunulması; söz konusu hastalıkların ve bazı rahatsızlıkların ortaya
çıkmasında önemli bir risk faktörü olduğu dikkati çekmektedir.
Bundan dolayı; okullarda ve eğitim yerlerinde yukarıda ifade edilen organizasyonlar
başta olmak üzere gıda ile temas ve tüketimin yoğun olduğu dönemlerde daha dikkatli ve
hassas olunması, ayrıca ekte belirtilen hususlarda ilgililere gereken uyarı ve önerilerin
yapılması, yaşanılması muhtemel gıda kaynaklı zehirlenmelerin önüne geçilmesi açısından
önem arz etmektedir.